Home     Arnhem met een scheve blik - Ton van Eck, Femmy Fijten e.a.
Arnhem met een scheve blik - Ton van Eck, Femmy Fijten e.a.

Arnhem met een scheve blik - Ton van Eck, Femmy Fijten e.a.


2e Druk - Bundel gedichten, verhalen, anekdotes, originele pentekeningen van Dick Caderius van Veen

Bundel met gedichten, verhalen, herinneringen,anekdotes van en over Arnhem met 19 originele pentekeningen van Dick Caderius van Veen.
Deze mooie bundel over de opbouw van Arnhem na WOII is nu uit voorraad leverbaar !!

Lees hier de prachtige recensie in De Gelderlander.

Bijdragen van: Peter Boel, Ton van Eck, Femmy Fijten, Gerard Fritz, Marjolein Kats, Jesse Laport, Mathilde Lentjes.

Samenstelling: Ton van Eck en Femmy Fijten
Vormgeving: Maarten Dirks
Foto's: Paul Clappers, Roel Janssen

Uitgeverij: Nieuwe Druk
Tweede herziene druk september 2014
Paperback
Aantal pagina's: 102
Formaat: 14,8 x 19,0 cm
Genre: verhalen / non-fictie
ISBN: 978-94-92020-05-5


13.50

€ 5.00

Voorraad: 5
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: ND0034

Arnhem met een scheve blik - Ton van Eck, Femmy Fijten e.a.


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 'Arnhem met een scheve blik' is een bundel met gedichten, verhalen, anekdotes en 17 originele pentekeningen van Dick Caderius van Veen.

Eind september 1944 verlieten 95.000 mensen de stad. Na de bevrijding mogen de vluchtelingen terug naar huis. In Arnhem aangekomen vindt men een verwoeste en geplunderde stad. De teruggekeerde inwoners bouwen een nieuwe stad op. Zowel ten noorden als ten zuiden van de Rijn, waar in hoog tempo een woonkern ontstaat die bijna  net zo groot zal worden als het oude “Arnhem Noord”.

Misschien juist wel omdat het historische Arnhem grotendeels is verwoest in het laatste oorlogsjaar, is de hunkering naar oude beelden en verhalen over Arnhem zo groot. De gebouwen, hofjes en parken van voor de oorlog worden gekoesterd. De nieuwe gebouwen en woonkernen die uit de grond worden gestampt zijn niet allemaal even fraai. Voor Arnhemmers maakt dat niks uit. De lelijkheid accentueert juist de prachtige resten van de vooroorlogse architectuur. Arnhem “had” het en dat wordt bewaard.In de bundel  “Arnhem, met een scheve blik" vindt u verhalen, herinneringen,anekdotes en tekeningen van en over Arnhem. Een weergave van een stad die vanaf de opbouw na de oorlog bezig is met het hervinden van een “eigen smoel”. Gedurfd, humoristisch, pikant, tikje ordinair, maar altijd in onvervalst Algemeen Beschaafd Arnhems. De bundel wordt in- en uitgeluid met een verhaal van een veteraan die betrokken is bij Operatie Market Garden in 1944 en 70 jaar later terugblikt op de gebeurtenissen van destijds. Tussendoor schetsen over Arnhem van hedendaagse auteurs die met een "scheve blik" kijken naar het ontstaan van het moderne Arnhem

Bijdragen van: Peter Boel, Ton van Eck, Femmy Fijten, Gerard Fritz, Marjolein Kats, Jesse Laport, Mathilde Lentjes