Home     Arnon Grunberg - Tara
Arnon Grunberg - Tara

Arnon Grunberg - Tara


MatchBoox - miniatuur boekje - Taal: NederlandsTara is een verhaal over een politiek activiste en haar omzwervingen, haar liefdes, haar familie, haar huis in Gent, en haar kinderwens.


6.95

€ 3.95

Voorraad: 2
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: MB0065

Arnon Grunberg - Tara


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 Auteur: Arnon Grunberg (1971) is een romanschrijver. Op 23-jarige leeftijd debuteerde hij met Blauwe maandagen. Het boek werd een internationaal succes en bekroond met de Anton Wachterprijs voor het beste debuut en het Gouden Ezelsoor voor het best verkochte debuut. De Stichting CPNB nodigde Grunberg uit om het Boekenweekgeschenk 1998 te schrijven. Naast romans schrijft Grunberg columns en reportages. Sinds maart 2010 heeft hij een dagelijkse column 'Voetnoot' op de voorpagina van de Volkskrant. Daarnaast is Grunberg ook columnist bij Vrij Nederland, het mensenrechtenmagazine Wordt Vervolgd, de VPRO Gids en Humo. Verder is hij vaste medewerker van NRC Handelsblad en VPRO-radio. Hij woont en werkt in New York.

Illustrator: Elisa Pesapane (1979) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Italiaanse Letterkunde aan de Universiteit Leiden. Haar vrije werk, wat merendeels bestaat uit monumentaal tekenwerk en olieverfschilderijen op paneel – van series klein werk tot anderhalf meter hoge triptieken- wordt regelmatig geëxposeerd en is opgenomen in diverse museale-, privé- en bedrijvencollecties. Daarnaast is zij actief als portretschilder en -tekenaar, literair illustrator en ontwikkelt culturele trajecten en workshops voor het onderwijs, particulieren, musea en het bedrijfsleven. Het werk van Elisa Pesapane is nauw verbonden met literatuur; tot haar leermeesters rekent zij evenveel schrijvers als schilders. Van alles wat haar inspireert maakt zij een personage, attribuut of setting. Alles heeft zijn plek en functie als onderdeel van het grotere geheel. Het zijn als het ware korte tragikomische toneelstukken geschreven met olieverf of potlood. Het portret is de rode draad in haar werk.

Vormgever: Thomas Gaarthuis (1979) is met zijn jarenlange ervaring in de reclame- en grafische branche de drijvende kracht achter Tom in Vorm. Een professionele, creatieve geest met veel geduld en een fijne out-of –the box mentaliteit. Tom in Vorm is Elisa Pesapane’s vaste advies- en samenwerkingspartner op grafisch gebied en nam de vormgeving op zich.