Home     Bies van Ede - Klassereunie
Bies van Ede - Klassereunie

Bies van Ede - Klassereunie


MatchBoox - miniatuur boekje - Taal: Nederlands

'Klassere|nie' is speciaal geschreven door Bies van Ede voor MatchBoox, geïllustreerd door Eric J. Coolen. Kadotip: voor nostalgische ex-studenten en scholieren. Inhoud: dit stripgedicht bewijst dat sprookjes bestaan.


5.95

€ 3.95

Voorraad: 3
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: MB0010

Bies van Ede - Klassereunie


  • Productinformatie

 

 Bies van Ede (1957) is een Nederlandse schrijver van jeugdliteratuur, televisiescenario's, romans, poëzie en liedteksten. Inmiddels heeft Van Ede meer dan honderd boeken op zijn naam staan. Voor de televisie schreef Van Ede onder meer voor de kleuterserie “Koekeloere” en de soap “Onderweg Naar Morgen”. In juni 2007 ontving Van Ede de Penning van Verdienste van de stad Haarlem wegens zijn betekenis voor de (jeugd)literatuur. De Spaanstalige versie van zijn hoorspel "De Randen van de Nachtwacht" ontving in 2007 in New York de Silver World Medal voor 'Best radio drama special'. In zijn bloemlezing De Nederlandse Kinderpoëzie nam Gerrit Komrij 3 gedichten van hem op.

Eric J. Coolen (1965) is vaste illustrator van het Ampzing Genootschap. Veel van zijn werk is terug te vinden in kranten, weekbladen, tijdschriften en boeken. Hij is een groot bewonderaar van Edward Hopper, M.C. Escher, Carel Willink, Hergé en Joost Veerkamp. De invloeden van al deze kunstenaars zijn duidelijk in zijn werk aanwezig.