Home     Cees Nooteboom - Honderd miljoen zielen
Cees Nooteboom - Honderd miljoen zielen

Cees Nooteboom - Honderd miljoen zielen


MatchBoox - miniatuur boekje - Taal: Nederlands

Honderd Miljoen Zielen is speciaal geschreven door Cees Nooteboom voor Matchboox, geïllustreerd door Jan Vanriet. Kadotip: Voor betrokken mensen, om compassie en lotsverbondenheid uit te drukken. Inhoud: zorg en schuldgevoel van een volwassen kind voor zijn dementerende doch vrolijke moeder.


5.95

€ 3.95

Voorraad: 1
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: MB0012

Cees Nooteboom - Honderd miljoen zielen


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 Cees Nooteboom (1933) is een Nederlandse schrijver. In 1955 kwam zijn debuut Philip en de anderen uit waarvoor hij de Anne Frank-prijs ontving. Een jaar later volgde de dichtbundel De doden zoeken een huis en schreef hij zijn eerste grote journalistieke reportage voor Het Parool.  Aan het eind van de jaren vijftig begon hij reisverhalen te schrijven voor Elsevier en vanaf 1961 was hij redacteur bij de Volkskrant. Zijn bekendste boek Rituelen werd in 1981 bekroond met de Ferdinand Bordewijk Prijs, en werd verfilmd met in de hoofdrollen Derek de Lint en Thom Hoffman.

Jan Vanriet (1948) heeft zich in de jaren 70 vooral ontwikkeld als aquarelschilder, zijn werk is wereldwijd in vele musea opgenomen. Vanriet schrijft ook en publiceert naast dichtbundels ook in weekbladen als Vrij Nederland en het maandblad Avenue. Sedert 1987 ontwerpt Jan Vanriet toneeldecors, tekent hij affiches en realiseert muurschilderingen van soms wel een totale lengte van 210 m. In 2001 kreeg Vanriet de Van Acker Prijs.

Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met Sebes & Van Gelderen Literary Agency.