Home     CollectionBox Box for Kids
CollectionBox Box for Kids

CollectionBox Box for Kids


MatchBoox - miniatuur boekje - Taal: Nederlands

Vier kinderboekjes speciaal voor kinderen, geschreven door Tjibbe Veldkamp, Sophie van der Stap, Sjoerd Kuyper en Aaf Brandt Corstius. U ontvangt de vier gekozen boekjes in een handgemaakte verzameldoos.


19.95

€ 9.95

Voorraad: 1
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: MB04007

CollectionBox Box for Kids


  • Productinformatie
  • Ook los leverbaar

 

 Deze Collection Box bestaat uit 4 MatchBoox:

- Sjoerd Kuyper - De Heks in je Hoofd - Illustraties: Martine Brand
'De heks in je hoofd' is speciaal geschreven door Sjoerd Kuyper voor MatchBoox, geollustreerd door Martine Brand. Kadotip: voor alle leeftijden, liefhebbers van sprookjes. Inhoud: waar en in welke gedaante een heks schuilt, als toegift een geheim woord.

- Aaf Brandt Corstius - Banaantje - Illustraties: Machteld van Gelder
'Banaantje' is speciaal geschreven door Aaf Brandt Corstius voor MatchBoox, geollustreerd door Machteld van Gelder. Kadotip: geboortecadeau, voorleesboekje voor ouders, grootouders en kindervrienden. Inhoud: De schattige mijmeringen van een baby over zijn ouders die hem banaan willen voeren. Gaga!

- Tjibbe Veldkamp - De Fabriek - Illustraties: Martine Brand
'De Fabriek', is speciaal geschreven door Tjibbe Veldkamp voor MatchBoox, geollustreerd door Martine Brand. Kadotip: voor dromerige jongetjes, ambitieuze papa's en lieve opa's. Inhoud: de cyclussen van het leven, als een vat vol herhalingen.

- Sophie van der Stap - Orlando - Illustraties: Selwyn Senatari
'Orlando' is speciaal geschreven door Sophie van der Stap voor MatchBoox, geollustreerd door Selwyn Senatori. Kadotip: voor kinderen, ouders, grootouders en kindervrienden. Inhoud: Een klein kleutertje peinst over de vraag of hij van gedaante kan wisselen ondanks het feit dat hij twee voornamen draagt.

Sjoerd Kuyper (1952) is een Nederlands schrijver. Hoewel Kuyper ook werk voor volwassenen heeft gemaakt, werd hij vooral bekend door zijn werk voor kinderen. In 2000 schreef Kuyper in opdracht van de CPNB het kinderboekenweekgeschenk: Eiber! Sjoerd Kuyper schreef ook televisieseries. Van Kuypers boek Het zakmes maakte regisseur Ben Sombogaart een televisieserie en een speelfilm.Ook zijn jeugdroman De rode zwaan werd verfilmd.

Martine Brand (1971) studeerde Fashion en Design en volgde daarna de kunstacademie in Amsterdam. Ze heeft geillustreerd voor verschillende uitgeverijen van kinderboeken onder wie Kluitman, Harper Collins, Casterman en Penguin Books. In 2010 ging ze een partnerschap aan met Michel Haddi Studio Ltd, om een serie Fashion Illustration Magazines genaamd Collections by Martine Brand wereldwijd uit te geven, voorzien van labels zoals Chanel, Dior, Prada, Louis Vuitton, Alexander mc Queen, Armani, Versace, YSL, Dolce and Gabbana en vele andere. Collections by Martine Brand worden tijdens Fashion weeks wereldwijd gedistribueerd door Comaq Conde Nast Publications en The International Magazine Company. Deze magazines zijn te vinden in de beste winkels over de wereld waaronder de Armani winkel, YSL, Hermes Boutique, Harrods, Selfridges, Corso Como 10, Angora press, Le bon Marche, Musea Art, Escada en Whs Smith. Voor verschillende labels en magazines heeft Brand portretten getekend van Karl Lagerfeld, Anna Wintour, Donnatella Versace, Giorgio Armani, Rei Kawakubo, Vivienne Westwood en Madonna.

Aaf Brandt Corstius (1975) is een Nederlands columniste, vertaalster, schrijfster, publiciste en redactrice bij diverse uitgeverijen. Zij schreef twee restaurantgidsen en is actief voor onder andere Elegance, Elle, Cosmopolitan en Glamour. In november 2006 verscheen haar debuut 'Het jaar dat ik dertig werd'. Sinds 2007 is ze een regelmatige tafelgast in het tv-programma 'De Wereld Draait Door'. In 2010 maakte ze bekend nrc.next te verlaten om columniste te worden bij de Volkskrant.

Machteld van Gelder (1965) is een Nederlandse fotograaf, televisieproducent en regisseur. Na haar studie werd ze eindredacteur bij televisiezender AT5 en regisseur van kinderprogramma's bij de VPRO. In 2000 begon ze haar eigen bedrijf Stormy Minutes en produceerde o.a. de programma's De sprekende ezel met Peter Klashorst, De achtertuin van Jan Wolkers, De taarten van Abel, Willemspark en de NPS-thema-avond Handboek voor de moderne vrouw. Voor 'Het uur van de Wolf' maakte ze schrijversportretten van F. Springer, Hella Haasse en Willem Frederik Hermans.

Tjibbe Veldkamp (1962) schrijft kinderboeken. In 1992 verscheen zijn eerste boek 'Een ober van niks'. Van 1993 tot 2000 werkte Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Veldkamp schreef voor 2011 het Kinderboekenweekgeschenk.

Sophie van der Stap (1983) is een Nederlandse schrijfster. Na Het Barlaeus Gymnasium en verre reizen koos ze politicologie als studie. Deze werd abrupt onderbroken toen ze kanker kreeg in 2005. Haar ervaringen met betrekking tot haar ziekte en het gevecht ertegen hield ze bij in een weblog en een dagboek. Ze debuteerde in 2006 met haar roman 'Meisje met negen pruiken'. In april 2008 verscheen 'Een blauwe vlinder zegt gedag'. In februari 2011 is haar nieuwste boek 'En wat als dit liefde is' verschenen. Sophie werkt en woont in Parijs, de verfilming van 'Meisje met negen pruiken' kwam uit in 2013.

Selwyn Senatori (1973) is een populaire Nederlandse neo-pop artiest. Zijn unieke en moderne stijl is een groot internationaal succes. Hij werkt voornamelijk met acrylverf op linnen, maar gebruikt ook krijt, penselen en spuitbussen. Hij is eigenaar van een groot atelier/galerie in het centrum van Amsterdam met de naam DownTown 75. Deze New Yorkse loft in stijl brengt u terug naar de Pop Art schne van de jaren 80.