Home     CollectionBox Gauthier
CollectionBox Gauthier

CollectionBox Gauthier


MatchBoox - miniatuur boekje - Taal: Nederlands

MatchBoox gaf Louis Gauthier, creatief producent, carte blanche in het vormgeven van deze collectie. Gauthier benaderde vier favoriete en gelauwerde Nederlandse schrijvers. Remco Campert, Jules Deelder, Gerrit Komrij en Charlotte Mutsaers waren allen enthousiast en zegden spontaan hun medewerking toe. Zij leverden nieuw danwel bestaand werk aan. Gauthier ontwierp bijpassende graphics. Zo werden vier literaire kopstukken samengebracht in een bijzondere CollectionBox.


24.95

€ 9.95

Voorraad: 2
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: MB04001

CollectionBox Gauthier


  • Productinformatie
  • Ook los leverbaar

 

 Volgens de kenners zijn dit de collectables van de toekomst. Collectors Editions bestaan uit vier MatchBoox, verpakt in een handgemaakte geschenkdoos. Bij elke doos zit een certificaat van echtheid waarvan een aantal zelfs met handtekening van de auteurs.

Alle illustraties zijn van Louis Gauthier.

- Gerrit Komrij - Alles Blijft (gedicht)
'Alles blijft' is voor zijn overlijden door Gerrit Komrij genoemd als voorkeursgedicht voor MatchBoox, en wordt nu postuum gehonoreerd, geollustreerd door Louis Gauthier. Kadotip: Voor alle mensen die van verbondenheid houden en stilstaan bij de waarde van het leven. Inhoud: Wie schrijft en/of liefde geeft blijft, is de boodschap van de auteur.

- J.A. (Jules) Deelder - Rotown Magic (gedicht)
'Rotown Magic' is speciaal door Jules Deelder uitgekozen voor MatchBoox, geollustreerd door Louis Gauthier. Kadotip: Voor liefhebbers van tegendraadse, eigentijdse pokzie en speciaal voor Rotterdammers. Inhoud: Hommage aan Rotterdam van de hand van zijn beroemde eigenzinnige nachtburgemeester.

- Remco Campert - Poes is Dood (gedicht)
'Poes is dood' is speciaal geschreven door Remco Campert voor MatchBoox, geollustreerd door Louis Gauthier. Kadotip: Voor iedereen met een warm hart voor huisdieren. Inhoud: Ode met liefde geschreven voor het gezelschapsdier van de auteur.

- Charlotte Mutsaers - SODOM revisited (gedicht)
'Sodom revisited' is speciaal geschreven door Charlotte Mutsaers voor MatchBoox, geollustreerd door Louis Gauthier. Kadotip: Voor mensen die in brede zin de liefde respecteren. Inhoud: Mannelijk klokkenspel en hedonisme verheven tot kunst.

Louis Gauthier (1981) brak in november 2009 door met het album `Dansen op Spijkers`, een samenwerkingsproject met schrijver en dichter Gerrit Komrij. Het album werd uitgegeven in de vorm van een cd-boek. `Totaal Loss` met Jules Deelder werd zijn opvolger. Eerder produceerde hij in samenwerking met Spinvis en Ingmar Heytze de cd `Verder Kijken`. Gauthier voltooide zijn studie film- en televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht met zijn masterscriptie `Cobra en Camera`, waarin beeldende kunst verbonden wordt met experimentele film.

Gerrit Jan Komrij (1944 2012) was een Nederlands dichter, schrijver, vertaler, criticus, polemist en toneelschrijver. Hij won talrijke literaire prijzen en was van 2000 tot 2004 de Dichter des Vaderlands. Hij stond bekend om zijn virtuoze en kleurrijke taalgebruik en was een gevreesd polemist.

Julius Anton (Jules) Deelder (1944) is een Nederlands dichter, voordrachtskunstenaar en schrijver. Zijn bijnaam is De nachtburgemeester van Rotterdam. Hij wordt gerekend tot de performance poets of popdichters. Regelmatig terugkerende thema's in zijn werk zijn Rotterdam, drugs, jazz, de Tweede Wereldoorlog en het Derde Rijk.

Remco Campert (1929) is dichter en schrijver van verhalen en romans. Hoewel begonnen als dichter, worden zijn verhalen in tijdschriften steeds langer en publiceert hij romans. In 1976 ontvangt hij de P.C. Hooftprijs voor zijn poktisch oeuvre. Van 1989 tot 1995 leest Campert met Jan Mulder en Bart Chabot in theaters voor uit eigen werk. Van 1996 tot 2006 schrijft Campert samen met Jan Mulder een gezamenlijke column op de voorpagina van de Volkskrant, CaMu geheten, waaraan zij om beurten een bijdrage leveren. In 2004 verscheen 'Een liefde in Parijs', die zeer lovend werd besproken en uitgroeide tot een grote bestseller, net als zijn in 2006 verschenen 'Het satijnen hart'. Van nog recenter datum zijn de dichtbundel 'Nieuwe herinneringen', 'Het verband tussen de dingen ben ik zelf' en de samenwerking met zijn dochter Cleo Campert, die resulteerde in het fotoboek 'De ziel krijgt voeten'. In 2011 ontvangt Campert de Gouden Ganzenveer en in september 2013 verscheen zijn roman Httel du Nord. Wekelijks verschijnt Campert met zijn column in de Volkskrant.

Charlotte Jacoba Maria Mutsaers (1942) is een Nederlands schrijfster, essayiste en kunstschilderes. Rond haar veertigste begon Mutsaers met schrijven. In mei 2010 kreeg Mutsaers voor haar literaire verdiensten de P.C. Hooft-prijs uitgereikt. In 2012 werd Mutsaers benoemd tot buitenlands erelid van de Koninklijke Vlaamse Academie voor Letterkunde.