Home     CollectionBox Leeftijden
CollectionBox Leeftijden

CollectionBox Leeftijden


MatchBoox - miniatuur boekje - Taal: Nederlands


MatchBoox gaf Sam Drukker, kunstenaar van het jaar 2011, de vrije hand deze unieke collectie te illustreren. Sam Drukker vroeg Marion Pauw, Susan Smit, Tania Heimans en Elle van Rijn een tekst te schrijven over een momentopname uit de verschillende perioden van een vrouwenleven. De vier auteurs kozen elk een leeftijd waar ze zich door geonspireerd voelden. Het is verandering van wie je bent als mens, transformatie van het lichaam en de geest, het verglijden van de tijd die ze fascinerend vonden.


24.95

€ 9.95

Voorraad: 2
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: MB04005

CollectionBox Leeftijden


  • Productinformatie
  • Ook los leverbaar

 

 Volgens de kenners zijn dit de collectables van de toekomst. Collectors Editions bestaan uit vier MatchBoox, verpakt in een handgemaakte geschenkdoos. Bij elke doos zit een certificaat van echtheid waarvan een aantal zelfs met handtekening van de auteurs.

Illustraties: Sam Drukker

- Elle van Rijn - 5
`5` is speciaal geschreven door Elle van Rijn voor MatchBoox, geollustreerd door Sam Drukker. Kadotip: Een heerlijk hartveroverend boekje voor iedereen die terug wil kijken op zijn vroege kinderjaren. Inhoud: De gedachten en gevoelens van een meisje op 5-jarige leeftijd.

- Tania Heimans - 17
`17` is speciaal geschreven door Tania Heimans voor MatchBoox, geollustreerd door Sam Drukker. Kadotip: Een cool boekje voor tieners, hartveroverend voor iedereen die opnieuw die periode wil herbeleven. Inhoud: De gedachten en gevoelens van een vrouw op 17-jarige leeftijd.

- Marion Pauw - 45
`45 is speciaal geschreven door Marion Pauw voor MatchBoox, geollustreerd door Sam Drukker. Kadotip: Speciaal voor veertigers, bijzonder voor iedereen. Inhoud: De gedachten en gevoelens van een vrouw op 45-jarige leeftijd.

- Susan Smit - 86
`86` is speciaal geschreven door Susan Smit voor MatchBoox, geollustreerd door Sam Drukker. Kadotip: Warm menselijk boekje voor wie zich wil verplaatsen in deze levensfase of er benieuwd naar is. Inhoud: De gedachten en gevoelens van een vrouw op 86-jarige leeftijd.

Sam Drukker (1957) is een begenadigd portrettist en schildert en tekent bijna uitsluitend mensen. Hij portretteerde vele personen uit het theater, de literatuur en de politiek. Met een goed oog voor het spontane weet hij het meest sprekende of een ontroerend moment vast te leggen. Sam Drukker werd in 2011 verkozen tot kunstenaar van het jaar.

Elle van Rijn (1967) is bekend als schrijfster, columniste en actrice. Haar romans werden zonder uitzondering lovend ontvangen. Na haar debuut De tragische geschiedenis van mijn succes, verschenen De hartbewaakster en Het vergeten gezicht. De dag waarop ik Johannes Klein doodreed is haar nieuwste roman.

Tania Heimans (1969) is een Nederlandse schrijfster. In 2008 verscheen haar debuut Hemelsleutels dat lovend werd ontvangen en werd genomineerd voor de Academica Debutantenprijs en voor De Prijs der Brabantse Letteren, haar debuut werd bovendien opgenomen in de literaire reeks Schrijvers van Nu. De vertaalrechten van haar veelgeprezen roman De huurmoeder zijn verkocht aan Duitsland en onlangs kwam haar roman De uitzonderlijke gave van William Praise uit. Momenteel werkt Heimans aan haar vierde boek, geeft ze lezingen, schrijfcursussen en is ze columniste voor het Eindhovens Dagblad.

Marion Pauw (1973) is auteur, freelance publicist en copywriter. In 2005 debuteerde zij met Villa Serena. Haar definitieve doorbraak naar het grote publiek bereikte zij met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop won en waarvan er bijna 200.000 stuks zijn verkocht. Daarna schreef ze het succesvolle Zondaarskind, Jetset en haar eerste roman De Wilden. Zowel Jetset als Zondaarskind wordt verfilmd door NL Film. Daglicht is inmiddels verfilmd door Eyeworks met in de hoofdrollen topacteurs als Angela Schijf, Fedja van Huet en Monique van der Ven.

Susan Smit (1974) is een Nederlandse schrijfster, columniste, voormalig fotomodel en een veelgevraagd spreekster. Haar boeken, waaronder Heks, Wijze vrouwen, Elena's vlucht, De zweefmolen en Wat er niet meer is werden zonder uitzondering lovend ontvangen. De historische roman Vloed betekende haar doorbraak naar het grote lezerspubliek. Haar in september 2013 verschenen roman Gishle belandde in de top 10 van de Bestseller Top 60. Smit speelde zichzelf in een aflevering van Gooische vrouwen, vertolkte een van de stemmen in de 3D-tekenfilm SHREK 4, was te zien in het tv-programma Ranking the stars en interviewde schrijvers voor Ivo Niehe s De TV Show.