Home     De behandeling, Omgaan met borstkanker - Reiny de Jong-Smit
De behandeling, Omgaan met borstkanker - Reiny de Jong-Smit

De behandeling, Omgaan met borstkanker - Reiny de Jong-Smit


NIEUW - Over de impact als je de diagnose borstkanker krijgt

Wanneer Gemma hoort dat ze borstkanker heeft, lijkt haar leven tot stilstand te komen. Hoe zijzelf de ziekte ervaart, is in schril contrast met hoe de medici hiermee omgaan. Ondanks de ernst van haar situatie komen hun opmerkingen haar daarbij soms komisch voor.

Schrijver: Reiny de Jong-Smit
Vormgeving: Maarten Dirks

Uitgeverij: Nieuwe Druk
Eerste druk mei 2014
Paperback
Aantal pagina's: 190
Formaat: 14,9 x 21,0 cm
Genre: medisch / psychologisch
ISBN: 978-94-92020-00-0


17.95

€ 5.00

Voorraad: 2
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: ND0021

De behandeling, Omgaan met borstkanker - Reiny de Jong-Smit


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 
Begin mei 2014 is "De Behandeling, Omgaan met borstkanker" verschenen. Het boek is geschreven door Reiny de Jong-Smit. 4 juni was bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp de officiële presentatie.

Wanneer Gemma hoort dat ze borstkanker heeft, lijkt haar leven tot stilstand te komen. Hoe zijzelf de ziekte ervaart, is in schril contrast met hoe de medici hiermee omgaan. Ondanks de ernst van haar situatie komen hun opmerkingen haar daarbij soms komisch voor. De gang van zaken in een ziekenhuis, de nuchtere zakelijkheid, de hoeveelheid onderzoeken, de vele wisselingen van medisch personeel en de statusbehandeling verbazen haar in hoge mate.

Het boek is een persoonlijk, waargebeurd, verhaal. Ondanks de tragiek van de situatie weet Reiny de Jong-Smit op relativerende wijze, en soms ook zelfs op zeer komische wijze, de periode vanaf dat zij te horen kreeg dat ze borstkanker heeft, te beschrijven.

Een aanrader voor eenieder die meer over de ziekte wil weten, maar ook voor verpleegkundigen en personeel die met cliënten te maken hebben.


Over Reiny de Jong-Smit

De auteur over De behandeling
‘Het is niet enkel het verslag van een ziekte en de behandeling. Ik wil vooral het verschil in beleving tot uitdrukking brengen tussen de medische wereld en aan de andere kant de lijfelijke en geestelijke ervaring van de patiënt. Waar de artsen en in mindere mate de verpleegkundigen de patiënt gewoon invoegen in hun dagelijkse routine, is het voor de patiënt, voor wie alles in het ziekenhuis nieuw is, op bijna elk gebied een ingrijpende ervaring.’

Reiny de Jong-Smit was jarenlang correspondent van onder meer
De Gelderlander en de Oostelijke Weekbladpers.


Over Maarten Dirks