Home     Dubbel Spion - Peter van Wermeskerken
Dubbel Spion - Peter van Wermeskerken

Dubbel Spion - Peter van Wermeskerken


Een makkelijk te lezen en spannend boek - autobiografisch

Een makkelijk te lezen en spannend boek, dat Peter van Wermeskerken schreef over zijn ervaringen als dubbelspion tussen Nederland en Oost-Duitsland van maart 1967 tot september 1970.

Schrijver: Peter Van Wermeskerken
Ontwerp cover: Laura Shinn, Texas

Uitgeverij: P&M Privatverlag
Paperback
Derde druk 2013, met enkele kleine wijzigingen
Aantal pagina's: 187
Formaat: 14,7 x 21 cm
Genre: Autobiografie / Spionage
ISBN: 9783000427381


13.90

€ 5.00

Voorraad: 4
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: PM0010

Dubbel Spion - Peter van Wermeskerken


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 


Een makkelijk te lezen en spannend boek, dat Peter van Wermeskerken schreef over zijn ervaringen als dubbelspion tussen Nederland en Oost-Duitsland van maart 1967 tot september 1970. De Oost-Duitse spionagedienst wierf hem aan toen hij na de voetbalwedstrijd Dukla Praag - Ajax zijn vriendin in Chemnitz bezocht. Wellicht mede door de vele fouten die hij welgemoed maakte en zeker door de prima begeleiding van de BVD is hij nooit gesnapt. Daar waren zijn moeder en anderen in zijn directe omgeving bang voor.

In "Dubbel Spion" blikt de auteur terug op zijn avontuurlijke jaren als dubbelspion tijdens de hoogtijdagen van de Koude Oorlog. Op boeiende wijze en met veel humor beschrijft hij zijn contacten met de functionarissen van de beide inlichtingendiensten, zijn activiteiten in de DDR, de gebeurtenissen waarin hij verzeild raakt en de mensen met wie hij kennis maakt in het voormalige Oost-Duitsland. Naast het beeld van het functioneren van een inlichtingendienst geeft het boek een goede sfeertekening van de omgang van de Oost-Duitse Stasi met zowel de eigen bevolking als met westerse bezoekers.

E.Westhuis voor Openbare Bibliotheken Nederland: Een vlot lezende spionage thriller van een AD-journalist die de Oost-Duitse geheime dienst te slim af was.

Algemeen Dagblad: I thank you for sharing such a detailed and fascinating part of your life. I read the material immediately and I was hooked on your adventure. I love the book and I really enjoyed your honest and riveting story. For me, it was very educational. Many of the stories you described were like reading the best espionage thriller. Well done Joanna M. Valius, Literary Agent, York, UK

Over Peter van Wermeskerken

Peter van Wermeskerken (31-12-1939), oud-journalist bij het AD, had zich gespecialiseerd in economische en monetaire verslaggeving, maar ook energie en milieu hadden zijn interesse. Dank zij een goede relatie met oud-bankpresident Jelle Zijlstra had hij toegang tot veel vooraanstaande personen in het bedrijfsleven en de politiek.

Peter van Wermeskerken is ook een trouwe deelnemer aan het jaarlijkse schaaktoernooi voor journalisten in Wijk aan Zee (Tata-, vh Corus-, vh Hoogovenstoernooi).
In zijn spionnentijd bleek zijn liefhebberij voor schaken een voortreffelijke dekmantel om een Oost-Europese grens te passeren of een paar uur in een verhoorkamer met een officier van de Volkspolizei de tijd te doden met schaken. Door het correspondentieschaak was hij ook in contact gekomen met ene Rudolf Palicka, die hem op zeker moment meldde dat er een meisje bij hem in het bedrijf werkte dat graag met een westerse jongen wilde corresponderen. Zij werd zijn vriendin met de alias Käthe. Voor de Oost-Duitse inlichtingendienst was zijn interview met Margot Hönecker voor de AVRO jeugdomroep Minjon aanleiding hem te werven.

Tot aan zijn pensionering is de auteur werkzaam geweest als redacteur bij het "Algemeen Dagblad".

Over Laura Shinn

Uitgedaagd door een medeleerling op de junior High School, is Laura Shinn verhalen gaan schrijven. Deze Amerikaanse schrijfster heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan. Ook heeft ze voor veel boeken de covers ontworpen.