Home     Een Zee van Sneeuw - R. DuBois
Een Zee van Sneeuw - R. DuBois

Een Zee van Sneeuw - R. DuBois


Tien verhalen waarin uiteindelijk altijd de zee een rol speelt

Een wereld die mensen ontglipt, langzaam, maar onontkoombaar. Daar gaan de verhalen over in de bundel 'In Een zee van sneeuw'. Wat rest, is mededogen. Want wat zijn wij immers kwijtgeraakt? De schrijver zegt zelf dat zijn verhalen een Hopperiaanse sfeer ademen.

Schrijver: R. DuBois
Vormgeving: Léon Mommersteeg

Uitgeverij: Nieuwe Druk
Eerste druk 2013
Paperback
Aantal pagina's: 107
Formaat: 14,7 x 21 cm
Genre: verhalen
ISBN: 978-94-91409-16-5


15.00

€ 5.00

Voorraad: 2
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: ND0014

Een Zee van Sneeuw - R. DuBois


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 


Een fragment uit 'Trein'

Een serveerster had hem eens indringend aangekeken. Had zij iets geweten? Iets vermoed? Het zweet was hem uitgebroken en snel had hij het restaurant verlaten, voordat de politie zou komen, die ze ongetwijfeld had gebeld. Om zov eel mogelijk afstand te creërentussen het restaurant en zichzelf, en ook om verwarring te zaaien, had hij urenlang kriskras door de stad gelopen. Ze mochten hem niet volgen, niet vinden. Was die en die man hier net geweest? Mensen zouden een richting aangeven, maar de rixhting die hij daarna had aangehouden, want hij was allang een andere kant opgegaan. Hij was uiteindelijk in een buurt terecht gekomen die hij niet kende. Hij had aan een meisje, dat zittend op de stoeprand een ijsje voerde aan haar pop, gevraagd waar hij was en hoe hij thuis kon komen. Dat meisje zou een onbetrouwbare getuige zijn. Immers, wie geloofd een kind?

Over R. DuBois


R. Dubois (pseudoniem voor Ruud van den Bos), 20-12-1960, heeft eerder bij Gigaboek drie verhalenbundels en een novelle gepubliceerd:
Sardijnse Nachten (2006)
Verhaalfietsen (2008)
Een scheef mens (2010)
Negenenveertig-elf (2007) - novelle
In april 2011 verscheen een satire op de universitaire bestuurscultuur: Promo sapiens.

R. DuBois is in het dagelijkse leven neurobioloog en geïnteresseerd in emotie en cognitie bij zowel mensen als dieren. Schrijven is voor hem een wijze van onderzoek doen naar de vraag welke drijfveren het menselijk gedrag bepalen.

Over Léon Mommersteeg

Léon Mommersteeg is sinds 1984 werkzaam als freelance ontwerper. Regelmatig doet hij projecten samen met specialisten uit andere disciplines.

Léon doet veel met Netsuke, een oude Japanse traditie. Wereldwijd slechts een klein aantal kunstenaars en ambachtslieden houden zich noch bezig met het snijden ervan.
Netsukes zijn kleine kunstwerkjes die in vroeger tijden dienden om het koord van een tabakszak, een schrijfdoos enz. aan de gordel of riem te bevestigen. Léon maakt nog Netsuke's omdat het formaat, de detailering, de prachtige materialen en het meditatieve van het heel precies en nauwkeurig werken hem op het lijf geschreven is..

Bezoek zijn website Voor meer informatie over Léon Mommersteeg