Home     Gegrepen - Femke Ekelhof
Gegrepen - Femke Ekelhof

Gegrepen - Femke Ekelhof


Autobiografisch boek over Femke Ekelhof, die op haar 12e wordt verkracht en haar verhaal vertelt.


Een meisje van 12 wordt verkracht. Ze zoekt een veilige plek, maar brengt daarmee juist zichzelf in gevaar.

Schrijver: Femke Ekelhof
Vormgeving: Glyphs, Baarn
Ontwerp omslag: Studio Square Design, Nijkerk
Omslagbeeld: John Geven

Uitgeverij: Uitgeverij van Burg
Tweede druk juni 2014
Paperback
Aantal pagina's: 160
Formaat: 13,5 x 19,9 cm
Genre:non-fictie / autobiografisch / thriller
ISBN: 9789065236227


19.95

€ 5.00

Voorraad: 4
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: VB0009

Gegrepen - Femke Ekelhof


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 Een meisje van twaalf jaar wordt verkracht. Haar omgeving heeft geen idee wat er allemaal in haar omgaat, want het lukt haar niet om er over te praten. School, ouders, hulpverleners: ze doen oprecht wat hen het beste lijkt, maar slaan de plank helaas mis. Het meisje doet wat zij denkt dat nodig is om zich eindelijk weer veilig te voelen: misschien kan ze dan ontsnappen aan de dader en aan haar levendige herbelevingen. Ze belandt echter in een nog veel gevaarlijkere situatie ...

Femke Ekelhof weet de spanning in haar verhaal zo goed op te bouwen, dat je haast zou vergeten hoe zwaar het moet zijn geweest om dit allemaal op te schrijven. Dit boek is namelijk gebaseerd op haar eigen ervaringen. "Gegerepen' leest als een thriller, maar beschrijft een gruwelijke werkelijkheid: hoe dit verhaal afloopt, blijft tot de laatste pagina spannend.

Vaak zwijgen mensen die geweld is aangedaan. Ook Femke deed dat jarenlang. Tot ze begreep dat het genoeg was: het zwijgen werd een te zware last. Het was tijd om de stilte te doorbreken. Zoals ze schrijft op haar website www.doorbreekdestilte.nl: "Misschien kan ik met mijn verhaal de stem zijn van anderen die nog niet mogen, durven of kunnen vertellen wat hen is overkomen."