Home     Goddank! Ik ben geïntegreerd...! - Massoud Djabani
Goddank! Ik ben geïntegreerd...! - Massoud Djabani

Goddank! Ik ben geïntegreerd...! - Massoud Djabani


Integratieproces belicht door ervaringsdeskundige.

NU EXTRA IN PRIJS VERLAAGD !!

Het integratieproces belicht door een ervaringsdeskundige.

Schrijver: Massoud Djabani

Uitgeverij: Intercultureel Training & Advies Centrum ITAC
Eerste druk 2010
Paperback
Aantal pagina's: 51
Formaat: 14,7 x 21,0 cm
Genre: mens & maatschappij - integratie - immigratie
ISBN: 9789081560719


10.00

€ 2.50

Voorraad: 2
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: IT0001

Goddank! Ik ben geïntegreerd...! - Massoud Djabani


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 


De schrijver doorliep zelf het integratieproces en begeleidde jarenlang vluchtelingen op hun weg als inburgeraar. Hij zette diverse grote interculturele - en integratieprojecten op.
Goddank! Ik ben geïntegreerd...! is een handzaam boekje dat op een hele toegankelijke manier problemen beschrijft bij, en oplossingen aanreikt voor een succesvol inburgeringsproces voor met name vluchtelingen.
In het boek wordt het integratieproces in vier fasen beschreven. Op de bijgeleverde dvd diverse interviews met ervaringsdeskundigen, deskundigen, wethouder integratie en enkele inzichtsoefeningen.  


Over Massoud Djabani
Massoud Djabani werd in 1954 te Ghoochan in Iran geboren. Hij was er werkzaam als docent, tot hij enkele jaren na de Iraanse Revolutie vanwege verzet tegen het dictatoriale regime zijn land moest verlaten. Uiteindelijk werd hij in 1987 door de Verenigde Naties als politiek vluchteling uitgenodigd naar Nederland te komen.
Over zijn levenservaringen in Iran schreef hij twee boeken:
- Psychologie van geweld en terreur
- Sekte (ook bij AparteBoeken verkrijgbaar).
In Groningen was de schrijver dertien jaar werkzaam als onderwijzer eigen taal en cultuur, tegelijkertijd studeerde hij orthopedagogiek en interculturele pedagogiek.
Rond deze periode werden door hem enkele stichtingen opgericht, waaronder de sociaal-culturele stichting Payam en de inetrculturele stichting Rahai, waarvoor hij diverse projecten opzette.
In 2005 ontving Massoud Djabani een Koninklijke Onderscheiding voor zijn activiteiten en inzet als bruggenbouwer voor de multiculturele samenleving.
Op basis van zijn eigen ervaringen als inburgeraar en het jarenlang begeleiden van vluchtelingen, ontwikkelt hij vanuit praktische kennis integratieprojecten die direct uitvoerbaar zijn. Één van zijn projecten, de Interculturele Seniorentour, is met groot succes in 2008 gestart en telt inmiddels (in 2010) 190 enthousiaste deelnemers uit 23 verschillende culturen.
Na jarenlange vrijwillige inzet voor mens en maatschappij bundelde de schrijver in januari 2009 zijn kennis en energie in de vorm van een eigen intercultureel training- en advies centrum, ITAC, om dagelijks zijn inzichten als ervaringsdeskundige in de praktijk te kunnen uitvoeren. In diverse steden in Nederland versorgt hij lezingen, workshops en trainingen op het gebied van interculturele communicatie, integratie, traumaverwerking en preventie radicalisme/terrorisme.