Home     Ik wil geen koningin meer zijn! - Marieke de Koning
Ik wil geen koningin meer zijn! - Marieke de Koning

Ik wil geen koningin meer zijn! - Marieke de Koning


Koningin Caroline heeft het druk met koninginnenzaken:vlinten knippen, knopen doorhakken en zwaaien.

Koningin Caroline heeft het druk met koninginnenzaken. Elke dag moet ze linten knippen, knopen doorhakken en ook nog zwaaien naar de mensen.

Verhaal en beeld: Marieke de Koning
Tekst: Hilde Algra

Uitgeverij: Juffrouw Emmens
1e druk 2012
Hardcover
Aantal pagina's: 44
Formaat: 21,3 x 30,3 cm
Genre: kinderboek / voorlezen / prentenboek
ISBN: 978-94-90908-04-1


9.95

€ 5.00

Voorraad: 3
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: JE0011

Ik wil geen koningin meer zijn! - Marieke de Koning


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 


Koningin Caroline heeft het druk met koninginnenzaken. Elke dag moet ze linten knippen, knopen doorhakken en ook nog zwaaien naar de mensen. Op een dag wil ze niet meer. Haar dienaren proberen haar te helpen, maar de koningin houdt voet bij stuk: de baas zijn is stom. Minister Mors neemt graag haar plaats in. Alleen de tuinman weet haar met een wilde rit in de kruiwagen over te halen om weer de leiding te nemen over het koninkrijk.

Een heel leuk voorleesboek voor kinderen van 5 tot 7 jaar, met prachtige illustraties. Dus niet alleen een voorlees- en prentenboek, maar zeker ook een kijkboek.

SPECIAAL VOOR LEERKRACHTEN IN HET BASISONDERWIJS:
Dit boek is ook uitermate geschikt voor het maken van een spelles voor groep 3/4, van een erwt planten tot knutselen en toneelspelen; alles kan bij dit boek.

Over Hilda Algra

Hilda Algra (1961) woont in Zoetermeer,  Zuid-Holland, samen met haar vriend en hun dochter en zoon en twee katten en heel veel guppy’s.
Zelf hield ze niet van lezen en vond schrijver veel leuker. Inmiddels houdt ze wel van lezenn, maar dat heeft wel een jaar of dertig geduurd.
Juf Karin, een heel lieve juf van haar zoon, is de directe aanleiding van het schrijven van de Kanjerklas. Toen de juf wegging, verzonnen zij en haar zoon als afscheidscadeau een verhaaltje over een klas vol bijzondere kinderen met een bijzondere juf.
Hilda was in die tijd ook bezig met een boek voor leraren over kinderen in de klas die anders zijn. Ze ontdekte dat veel kinderboeken gaan over veel normale kinderen en eentje die anders is. Dat klopte niet, vond ze. Want iedereen is anders. Daar moest maar eens een boek over komen. Een vrolijk boek, je moest erom kunnen lachen zonder dat je kinderen uitlacht.
Daarom heedt ze dat verhaal voor juf Karin een beetje aangepast en dat is De Kanjerklas geworden.

Over Marieke de Koning

Marieke de Koning (1965) was 24 jaar lerares in het basisonderwijs.
Tegenwoordig geeft ze teken- en schilderlessen en vertelt ze verhalen bij haar schilderijen.