Home     Kind van de toekomst - Kathy Beckers-Mansell
Kind van de toekomst - Kathy Beckers-Mansell

Kind van de toekomst - Kathy Beckers-Mansell


Over de impact van het verlies van een baby.

November 2013 verscheen bij Nieuwe Druk het indrukwekkende boek van Kathy Beckers-Mansell. Wanneer een baby sterft, blijven ouders achter met een intense en tegenstrijdige leegte, waarin een verschrikking van verwarrende emoties verborgen zit. In een notendop aan tijd gebeurt er zoveel.

Schrijver: Kathy Beckers-Mansell
Vormgeving: Léon Mommersteeg
Ontwerp omslag: Jessica Monker

Uitgeverij: Nieuwe Druk
Eerste druk november 2013
Paperback
Aantal pagina's: 270
Formaat: 14,8 x 21,0 cm
Genre: verhalen / psychologisch / non-fictie
ISBN: 97894-914-09-19-6


23.50

€ 5.00

Voorraad: 1
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: ND0025

Kind van de toekomst - Kathy Beckers-Mansell


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 November 2013 verscheen bij Nieuwe Druk het indrukwekkende boek van Kathy Beckers-Mansell.

Wanneer een baby sterft, blijven ouders achter met een intense en tegenstrijdige leegte, waarin een verschrikking van verwarrende emoties verborgen zit. In een notendop aan tijd gebeurt er zoveel.
‘Voor mijn gevoel heeft zich hier een heel leven afgespeeld.’ [Miriam, moeder van Noortje]. In de ogen van de wereld echter, laat de baby nauwelijks een verleden achter. Het toekomstperspectief dat het kind schonk aan de ouders, is met het kind heengegaan. De baby is door de dood vereeuwigd als een Kind van de toekomst.

Kind van de toekomst is een boek met levensverhalen, waarin ouders – soms alleen de moeder of de vader, soms beide ouders vanuit een eigen perspectief – vertellen over hoe de dood van hun baby hun leven heeft beïnvloed. Deze verhalen, monumenten voor de gestorven baby’s, bieden een inkijk in de impact van een dergelijk, existentieel verlies.
Kind van de toekomst is het eerste deel in een tweedelige reeks over het verlies van een baby.

Voor dit boek is door de auteur een speciale facebookpagina aangemaakt. Indien u deze pagina "leuk vindt" blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen rond het boek.

Over Kathy Beckers-Mansell

Kathy Beckers-Mansell (1968) is rouwtherapeut.

In haar praktijk MetJari begeleidt zij kinderen, jongeren en ouders die zich geconfronteerd zien met een betekenisvol verlies. Omdat zij signaleerde dat het verlies van een baby vaak een woekerend en verborgen rouwproces tot gevolg heeft, heeft zij een onderzoeksproject opgezet waarin zij de beleving van rouw bij zesendertig ouders van zeer jong gestorven baby’s heeft onderzocht.

In het project werkten ouders mee die, in verschillende tijdvakken van de afgelopen veertig jaren en ten gevolge van uiteenlopende doodsoorzaken, een kind van zes maanden of jonger verloren. Het onderzoek richtte zich op de impact van het verlies van de baby op het leven van diens ouders. De bevindingen uit dit project zijn de basis voor Kind van de toekomst.

Over Léon Mommersteeg

Léon Mommersteeg is sinds 1984 werkzaam als freelance ontwerper. Regelmatig doet hij projecten samen met specialisten uit andere disciplines.

Léon doet veel met Netsuke, een oude Japanse traditie. Wereldwijd slechts een klein aantal kunstenaars en ambachtslieden houden zich noch bezig met het snijden ervan.
Netsukes zijn kleine kunstwerkjes die in vroeger tijden dienden om het koord van een tabakszak, een schrijfdoos enz. aan de gordel of riem te bevestigen. Léon maakt nog Netsuke's omdat het formaat, de detailering, de prachtige materialen en het meditatieve van het heel precies en nauwkeurig werken hem op het lijf geschreven is..

Bezoek zijn website Voor meer informatie over Léon Mommersteeg

Over Jessica Monker

Van kleins af aan is Jessica al bezig met tekenen en schilderen.
Ze bekeek iets eerst heel goed en tekende het daarna zo precies mogelijk na. Vooral de details waren belangrijk voor haar.
Ze tekende echt van alles!

Op haar 14e heeft ze een teken en schildercursus gevolgd.
Ze kon meedoen met de volwassen groep. Hier heeft Jessica heel veel technieken geleerd. Maar uiteindelijk kwam ze er wel achter dat ze vooral het gedetailleerd werken erg fijn vond.
Na haar middelbare school is ze naar het Grafisch Lyceum gegaan. Hier kon ze haar hobby verder ontwikkelen.