Home     Lezen en Laven - Ton van Eck, Femmy Fijten en anderen
Lezen en Laven - Ton van Eck, Femmy Fijten en anderen

Lezen en Laven - Ton van Eck, Femmy Fijten en anderen


"Wie reist kan veel verhalen, als er maar op tijd bij gedronken kan worden, om de keel te schrapen."

“Wie reist kan veel verhalen, als er maar op tijd bij gedronken kan worden, om de keel te schrapen.”
Humor, passie, verbazing en een grenzeloos verlangen om de wereld om ons heen tegen beter in te willen begrijpen vormen de ingrediënten voor deze bundel. Kortom: datgene wat lezen en laven met ons doet en in ons opwekt.

Samenstelling: Ton van Eck en Femmy Fijten
Vormgeving: Léon Mommersteeg

Uitgeverij: Nieuwe Druk
Eerste druk 2013
Paperback
Aantal pagina's: 119
Formaat: 11,9 x 21 cm
Genre: verhalen
ISBN: 978-94-91409-21-9


12.50

€ 5.00

Voorraad: 1
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: ND0018

Lezen en Laven - Ton van Eck, Femmy Fijten en anderen


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 


Lezen en Laven, reisverhalen voor dorstigen is een bundel verhalen samengesteld door Ton van Eck en Femmy Fijten.
Een negental Gelderse schrijvers, waarvan vijf al eerder voor Nieuwe Druk publiceerden, hebben zich verzameld rond het thema reizen en in beweging zijn.

Naast debutanten bij Nieuwe Druk als Yolande Belgazi-Timman, Henk Rouw, Rob Verschuren en Eus Wijnhoven hebben ook R.Dubois, Guus Dijkhuizen, Femmy  Fijten en Heidi Hassenmüller meegewerkt aan deze bundel. Redacteur en mede-oprichter van Nieuwe Druk, Ton van Eck, beschrijft de boekhandel en de totstandkoming van Lezen en Laven.

Deze uitgave is mede ondersteund door Bibliotheek Veluwezoom.

over Eus Wijnhoven

Studeerde in Wageningen. Publicaties in NRC en voorgelezen in De Avonden (VPRO Radio). Fata Morgana in Leven als God in Frankrijk, Die Wende in de Revisor, Van oude mensen in Ik zou wel eens willen weten....., 'Deboucheren' in Lava.
Durf te leven, Kader - Bericht van Hugo de Groot aan Kader Abdolah in Trouw. Columnist van Schrijven Magazine (Augustus 2007 - April 2008).

over Femmy  Fijten

Studeerde biologie in leiden.Ze woont in Arnhem en schrijft romans en verhalen. Haar eerste twee romans Zwijgen als het graf en De strijd tegen het koekoeksjong zijn thrillers.In de verhalenbundel Niets is wat het lijkt staat haar verhaal 'Maxima cum laude'.
In 2012 verscheen bij Nieuwe Druk Terug naar Bandoeng over een Indië veteraan die terug gaat naar Indonesië.

Over Guus Dijkhuizen
Foto Marc Pluim

Oprichter van het sextirisch tijdschrift Gandalfin de jaren '60. In het Gelderse Velp was hij jarenlang directeur van 'Kunsthuis 13'. Voor zijn werk als promotor van de kunst ontving hij een koninklijk lintje van verdienste, Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Van zijn hand verschenen o.a. Met pa valt niet te feesten, Narigheid in ribfluweel (Nieuwe Druk), Een bagatel, Met innige groetjes van onze Lieve Heer, De bijbel van Guus en Hans, Tegen kweek en onrecht, Jantje is weg en Dag van zure appels.
Guus Dijkuizen is op 24 oktober 2013 overleden.

over Heidi Hassenmüller

Heidi Hassenmüller is geboren in Hamburg (Duitsland) en woont sinds 1974 in Nederland.Zij heeft in Duitsland met succes een groot aantal boeken uitgegeven waarvan er een tiental ook in vertaling is uitgegeven (o.a. Pools, Spaans, Frans en Zweeds).
Bij Nieuwe Druk verscheen van haar Prinsesjes huilen niet (over seksueel misbruik), Overpeinzingen (Columns) en De adem van Boeddha (reisthriller).

over Henk Rouw

Onder pseudoniem Eric Steiner & Co werkt Henk Rouw aan een bescheiden oeuvre van verhalen, novellen en romans, waarin droom en werkelijkheid zich met elkaar dreigen te vermengen, hemelen worden bestormd, maar waarin ook mededogen het kleine leed omhelst.
In 2010 verwierf zijn verhalenbundel Dodelijke Ink een plaats in de top honderd van de schrijfwedstrijd 'Beste Manuscript 2009'.
Op dit moment legt Henk de laatste hand aan De IJskoning, een roman die zich grotendels in Arnhem afspeelt.

Over R. DuBois

R. Dubois (pseudoniem voor Ruud van den Bos), 20-12-1960, heeft eerder bij Gigaboek drie verhalenbundels en een novelle gepubliceerd:
Sardijnse Nachten (2006)
Verhaalfietsen (2008)
Een scheef mens (2010)
Negenenveertig-elf (2007) - novelle
In april 2011 verscheen een satire op de universitaire bestuurscultuur: Promo sapiens.

R. DuBois is in het dagelijkse leven neurobioloog en geïnteresseerd in emotie en cognitie bij zowel mensen als dieren. Schrijven is voor hem een wijze van onderzoek doen naar de vraag welke drijfveren het menselijk gedrag bepalen.

over Rob Verschuren

Ron woont sinds 2009 in Vietnam met zijn Vietnamese familie.In zijn hangmat aan de Zuid-Chinese zee werkt hij aan een roman. In Tirade is in mei 2013 zijn korte verhaal Al die tijd gepubliceerd.
Hij is copywriter en werkt voor grote internationale bedrijven, zowel voor de profit als de non-profit sector.

over Ton van Eck

Studeerde Slavische taal- en letterkunde. Is mede-oprichter, redacteur en auteurscoach bij Nieuwe Druk.Ton van Eck heeft diverse artikelen en publicaties op zijn naam over Oost Europa en over coaching. Hij is columnist en geeft samen met twee partners een maandelijks literair blad over schaken en muziek (A Tempo) uit.

over Yolande Belgazi-Timman

Studeerde Nederlands, Taalwetenschappen en Spaans. Onder de naam Timman scheef ze toonaangevende publicaties zoals De Sleutels van de Taal, Manieren van praten en Praatwijzer.
Sinds anderhalf jaar schrijft ze verhalen. Ze is genomineerd voor de Cities2cities wedstrijd in Utrecht en haar verhaal Johannesbrood is gepubliceerd in de bundel Ik zoek een reisgenoot.
Ze won de schrijfwedstrijd 'Het Debuut' van Dordt Literair en de bibliotheek A tot Z.

Over Léon Mommersteeg

Léon Mommersteeg is sinds 1984 werkzaam als freelance ontwerper. Regelmatig doet hij projecten samen met specialisten uit andere disciplines.

Léon doet veel met Netsuke, een oude Japanse traditie. Wereldwijd slechts een klein aantal kunstenaars en ambachtslieden houden zich noch bezig met het snijden ervan.
Netsukes zijn kleine kunstwerkjes die in vroeger tijden dienden om het koord van een tabakszak, een schrijfdoos enz. aan de gordel of riem te bevestigen. Léon maakt nog Netsuke's omdat het formaat, de detailering, de prachtige materialen en het meditatieve van het heel precies en nauwkeurig werken hem op het lijf geschreven is..

Bezoek zijn website Voor meer informatie over Léon Mommersteeg