Home     Mijn vader was een NSB'er - Elmer den Braber
Mijn vader was een NSB'er - Elmer den Braber

Mijn vader was een NSB'er - Elmer den Braber


Mijn vader was een NSB'er is een adembenemende zoektocht langs de oevers van de waarheid

Elsa Aaldering wil de stilte doorbreken en vertellen wat er echt gebeurd is in de oorlog. Wat was haar vaders rol en welke geheimen houden Elsa nog dagelijks in hun greep? Hoe zal haar familie reageren?
Met een voorwoord van Maarten van Rossum

Schrijver: Elmer den Braber
Omslagontwerp en -foto: Lorenzo Gielissen

Eerste druk november 2014
Uitgeverij: De Spion
Paperback
Aantal pagina's: 288
Formaat: 13,4 x 21,0 cm
Genre: roman / geschiedenis
ISBN:  978908210060019.95

€ 5.00

Voorraad: 3
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: SP0001

Mijn vader was een NSB'er - Elmer den Braber


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

  


Mijn vader was een NSB'er
Elmer den Braber

Weesp, mei 1945.

De vader van de 17-jarige Elsa Aaldering is na zijn arrestatie onder onopgehelderde omstandigheden in het voormalige SS-concentratiekamp Vught om het leven gekomen. Bovendien is Elsa het contact met haar hartsvriendin Anna volledig kwijtgeraakt. Het gezin Aaldering blijft ontredderd achter, maar ondanks alles lukt het Elsa elders een nieuw leven op te bouwen met haar man Willem. Het geluk kent echter een hoge prijs: ze moet het verleden doodzwijgen.
Nu, vele jaren later en in de herfst van haar leven, houdt Elsa op een gewone maar prachtige zondagmiddag een familiefeestje. Ze beseft dat dit haar laatste kans is om de waarheid over haar 'foute' vader te onthullen.

Mijn vader was een NSB'er is een adembenemende zoektocht langs de oevers van de waarheid en neemt de lezer mee in een stroomversnelling tussen heden, verleden en alles dat daarin wordt meegesleurd. Bovenal is het een spannend verhaal vol tegenstrijdige emoties over vriendschap, verraad en onmogelijke keuzes - de strijd van Elsa geeft een stem aan de zwaarbeladen erfenis van ruim 1 miljoen Nederlanders.

Elmer den Braber (Eindhoven, 1981) heeft zijn passie voor taal, geschiedenis en bijzondere verhalen samengebracht in zijn debuutroman Mijn vader was een NSB'er. Eerder schreef hij korte verhalen waaronder 'Het sprookje van Eindhoven'.

RECENSIES

"Sommige kinderen van NSB'ers leefden in en na de oorlog in een hel. Op het leven van een van hen baseerde Elmer den Braber deze roman. Zeer de moeite van het lezen waard."
Ad van Liempt - journalist, auteur & historicus. Bedenker van de succesvolle TV documentaire reeks 'Andere Tijden'

"Prachtig beeldend verhaal dat je niet meer loslaat. Wat zou jij hebben gedaan?"
Emile Ratelband - ondernemer en mediapersoonlijkheid. Zijn familiegeschiedenis is één van de vier waargebeurde verhalen achterin dit boek.

"Ontegenzeggelijk een hele bijzondere roman."
Maarten van Rossem - historicus - en schreef het voorwoord voor dit boek.

"Den Braber weet jong en oud te boeien. Het is knap dat een jonge auteur in deze tijd zo'n boek schrijft over een beladen hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog. Elmer den Braber weet met dit boek jong en oud te boeien. Hoewel het boek geschikt is voor jong en oud sluit het door de inhoud en schrijfstijl nauw ook zeker aan bij de belevingswereld van jongeren. Het is dan ook uitermate geschikt voor de laatste klassen van het voortgezet onderwijs."
Annemieke Kamoschinski - Portegies Zwart van Uitgeverij De Spion