Home     Muis joep en het goud - Natalie F. Boekhorst
Muis joep en het goud - Natalie F. Boekhorst

Muis joep en het goud - Natalie F. Boekhorst


Een spannend verhaal op beginnend leesniveau, met prachtige tekeningen.

muis joep en het goud! (AVI 2 / E3)
Vanaf circa 8 maanden leesonderwijs zelf lezen.

De vriendschap tussen Muis Joep en zijn mensenvriendje Jip is (h)echt. Wanneer Jip zijn huis uit moet, gaat Muis Joep op zoek naar hulp.

Schrijver: Natalie F. Boekhorst
Tekeningen: Dorien van den Tol

Uitgeverij: Nieuwe Druk
Hard cover
Eerste druk oktober 2014
Leeftijdindicatie: 5-7 jaar
Aantal pagina's: 24
Formaat: 15,7 x 21,7 cm
Genre: spanning / gedicht / kinderen
ISBN:  978-94-9202-004-8


9.95

€ 5.00

Voorraad: 4
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: ND0035

Muis joep en het goud - Natalie F. Boekhorst


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 De vriendschap tussen Muis Joep en zijn mensenvriendje Jip is (h)echt. Wanneer Jip zijn huis uit moet, gaat Muis Joep op zoek naar hulp. Onderweg trotseert hij allerlei gevaren. Uiteindelijk komt de oplossing uit onverwachte hoek.
Elk hoofdstuk in het boekje is een belevenis op zich en samen vormen ze een spannend geheel. De tekst is geschreven op rijm. Ook het tellen tot tien komt aan bod.
Precies wat kinderen in groep 3 aanspreekt.

Volgens juf Annette, leerkracht van groep 3: 'Een spannend verhaal op beginnend leesniveau, met prachtige tekeningen. Absoluut een aanrader en aanvulling op het eerdere leesaanbod voor deze doelgroep!'

muis joep en het goud!

muis joep is sip.
sip om jip.
jip is zijn baas.
die geeft hem vaak kaas.
maar Jip moet uit zijn huis.
en de mam van jip zegt: 'geen huis, geen muis!'
muis joep wil niet dat jip gaat.
hij gaat naar oom loet voor raad!

AVI-2 / E3
Zelf lezen vanaf circa 8 maanden leesonderwijs (6+).

Over Natalie F. Boekhorst

Natalie F. Boekhorst is geboren en getogen in Arnhem. Na omzwervingen door binnen- en buitenland is ze inmiddels met man en drie kinderen weer teruggekeerd op Gelderse bodem. Ze heeft een journalistieke achtergrond, maar tegenwoordig combineert ze haar journalistieke werk met het schrijven van kinder- en jeugdboeken en het geven van workshops creatief schrijven op basisscholen.

In 2007 debuteerde ze met haar jeugdboek ‘Verboden boeken’ (10+) (binnenkort in herdruk bij Nieuwe Druk). In 2009 volgde prentenboek ‘Bram en de snoepkist’ (3+) en in 2010 de publicatie van een schoolset van ‘Bram en de snoepkist’ bestaande uit het prentenboek, een set vertelkastplaten en een werkmapje voor de groepen 1 t/m 3.

Over Dorien van den Tol

Dorien van den Tol is afgestudeerd aan de lerarenopleiding Tekenen/Handvaardigheid aan de Hogeschool van Arnhem en aan de Academie voor schone kunsten Antwerpen.
Haar werk is figuratief en dat komt naar voren in stillevens en onderwerpen als 'het theater'. Daarnaast maakt ze ook illustraties en portretten in opdracht. De werken zijn met sfeervolle, royale verfpartijen opgezet en in stemmige kleuren geschilderd, veelal in olieverf.