Home     Nop Maas - Harry Mulisch de revolutionair
Nop Maas - Harry Mulisch de revolutionair

Nop Maas - Harry Mulisch de revolutionair


MatchBoox - miniatuur boekje - Taal: NederlandsHarry Mulisch de revolutionair: Heldere en boeiende biografie over één van de grootste schrijvers van de naoorlogse literatuur.


6.95

€ 3.95

Voorraad: 3
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: MB0069

Nop Maas - Harry Mulisch de revolutionair


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 Een nieuwe MatchBoox met een heldere en boeiende biografie over Harry Mulisch, één van de grootste schrijvers van de naoorlogse literatuur. Geschreven door Nop Maas met adembenemende illustraties van Eric Coolen. Profiteer nu van gratis verzending tot 15 december en bestel dit prachtige kleinood als kerstcadeau of om toe te voegen aan uw eigen collectie.

Auteur: Nop Maas (1949) is een Nederlands literatuurhistoricus. Na zijn vertrek bij de universiteit wijdde hij zich geheel aan het schrijven van boeken, aanvankelijk vooral over negentiende-eeuwse auteurs. Vanaf de jaren negentig wijdde hij zich steeds meer aan modernere auteurs. Zo bezorgde hij diverse briefwisselingen van Gerard Reve, en bezorgde hij de eerste vijf delen van Reve's verzameld werk. Tevens schreef hij over diens broer Karel van het Reve (wiens verzameld werk hij mede bezorgt) en over Gerards voormalige echtgenote, de dichteres Hanny Michaelis. Hij bezorgde de briefwisselingen tussen Geert van Oorschot en Willem Frederik Hermans, tussen M. Vasalis en Van Oorschot en tussen Hermans en Reve. Zelf als bestuurslid betrokken bij het Nederlands Letterkundig Museum beschreef hij de historie en de beleidskeuzes daarvan in Werken voor de eeuwigheid. Later verscheen van Maas een driedelige biografie van Gerard Reve.


Illustrator: Eric J. Coolen (1965) is vaste illustrator van het Ampzing Genootschap. Veel van zijn werk is terug te vinden in kranten, weekbladen, tijdschriften en boeken. Hij is een groot bewonderaar van Edward Hopper, M.C. Escher, Carel Willink, Hergé en Joost Veerkamp. De invloeden van al deze kunstenaars zijn duidelijk in zijn werk aanwezig.