Home     Prinsesjes huilen niet - Heidi Hassenmüller
Prinsesjes huilen niet - Heidi Hassenmüller

Prinsesjes huilen niet - Heidi Hassenmüller


Het verhaal van het meisje Gabi dat gedurende vele jaren door haar stiefvader seksueel is misbruikt

“Prinsesjes huilen niet” is het verhaal van het meisje Gabi dat gedurende vele jaren door haar stiefvader seksueel is misbruikt. Van haar zesde tot haar achttiende levensjaar. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Schrijver: Heidi Hassenmüller
Vormgeving: Léon Mommersteeg

Uitgeverij: Nieuwe Druk
Eerste druk 2012
Paperback
Leeftijdindicatie: vanaf 12 jaar
Aantal pagina's: 126
Formaat: 14,7 x 21 cm
Genre: verhalen / non-fictie
ISBN: 978-94-91409-16-5


16.95

€ 5.00

Voorraad: 4
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: ND0028

Prinsesjes huilen niet - Heidi Hassenmüller


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 


INKIJK EXEMPLAAR NU BESCHIKBAAR: klik HIER

NBD/Biblion over Prinsesjes: "Vlot leesbaar, goed opgebouwd verhaal, dat het stilzwijgen kan verbreken van mensen die in soortgelijke schijnbaar uitzichtloze situatie zitten. Confronterend, aangrijpend, schokkend."

Heidi Hassenmüller zegt zelf over dit boek: “Het is het verhaal van mijn jeugd die ik niet heb gehad. Ik heb het boek voor alle meisjes, jongens, vrouwen en mannen geschreven die in dezelfde schijnbaar uitzichtloze situatie zijn. Doorbreek het zwijgen en vraag om hulp.”

“Prinsesjes huilen niet” verscheen oorspronkelijk in het Duits onder de titel “Gute Nacht, Zuckerpüppchen”. Het boek heeft in Duitsland en Frankrijk verschillende onderscheidingen en prijzen gekregen. Het boek is onder meer gekozen tot beste jeugdboek van het jaar. In Duitsland, Polen en Frankrijk heeft deze roman veel ophef veroorzaakt en er mede toe geleid dat de wettelijke verjaringstermijn voor seksueel misbruik binnen het strafrecht is aangepast.

"Prinsesjes huilen niet" is een schokkende en ontroerende roman over incest en seksueel misbruik. In Duitsland, Polen en Frankrijk heeft deze roman veel ophef veroorzaakt en er mede toe geleid dat de wettelijke verjaringstermijn binnen het strafrecht is aangepast. In Duitsland wordt het boek nog altijd op veel scholen als verplichte literatuur gebruikt.

Over Heidi Hassenmüller

Heidi Hassenmüller is geboren in Hamburg (Duitsland) en woont sinds 1974 in Nederland. Zij heeft in Duitsland met succes een groot aantal boeken uitgegeven waarvan er een tiental ook in vertaling is uitgekomen (o.a. Pools, Spaans, Frans en Zweeds).

Heidi Hassenmüller geeft regelmatig lezingen over seksueel misbruik. Contact met haar loopt via Nieuwe Druk.

Over Léon Mommersteeg

Léon Mommersteeg is sinds 1984 werkzaam als freelance ontwerper. Regelmatig doet hij projecten samen met specialisten uit andere disciplines.

Léon doet veel met Netsuke, een oude Japanse traditie. Wereldwijd slechts een klein aantal kunstenaars en ambachtslieden houden zich noch bezig met het snijden ervan.
Netsukes zijn kleine kunstwerkjes die in vroeger tijden dienden om het koord van een tabakszak, een schrijfdoos enz. aan de gordel of riem te bevestigen. Léon maakt nog Netsuke's omdat het formaat, de detailering, de prachtige materialen en het meditatieve van het heel precies en nauwkeurig werken hem op het lijf geschreven is..

Bezoek zijn website Voor meer informatie over Léon Mommersteeg