Home     Sekte - Massoud Djabani
Sekte - Massoud Djabani

Sekte - Massoud Djabani


Over oorzaken sektevorming (terrorisme), voorkomen en loslaten.

Over oorzaken sektevorming (terrorisme), en hoe iemand hiervan kan loskomen.

Schrijver: Massoud Djabani
Ontwerp omslag: S. Zarringam

Uitgeverij: Organisatie Anti Terreur
Eerste druk 2005
Paperback
Aantal pagina's: 79
Formaat: 14,7 x 21,0 cm
Genre: mens & maatschappij - sekte - terreur
ISBN: 9081004611


€ 0.00

Voorraad: 0
Uiverkocht


Artikelcode: OA0001

Sekte - Massoud Djabani


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 


Het boek vangt aan met de levenservaringen van de schrijver binnen een terroristische getinte sekte en beschrijft vervolgens het proces van sektevorming.
Terroristische organisaties blijken dezelfde technieken van identiteitsverbreking en hersenspoeling te gebruiken als sekten. In het boek wordt ook het losmakingsproces behandeld.  
"Sekte"! is een handzaam boekje dat op een hele toegankelijke manier oorzaken beschrijft die leiden tot sektevorming, en oplossingen aanreikt voor een succesvol proces waarin iemand los komt van een sekte.


Over Massoud Djabani
Massoud Djabani werd in 1954 te Ghoochan in Iran geboren. Hij was er werkzaam als docent, tot hij enkele jaren na de Iraanse Revolutie vanwege verzet tegen het dictatoriale regime zijn land moest verlaten. Uiteindelijk werd hij in 1987 door de Verenigde Naties als politiek vluchteling uitgenodigd naar Nederland te komen.
Over zijn levenservaringen in Iran schreef hij twee boeken:
- Psychologie van geweld en terreur
- Sekte.
In Groningen was de schrijver dertien jaar werkzaam als onderwijzer eigen taal en cultuur, tegelijkertijd studeerde hij orthopedagogiek en interculturele pedagogiek.
Rond deze periode werden door hem enkele stichtingen opgericht, waaronder de sociaal-culturele stichting Payam en de inetrculturele stichting Rahai, waarvoor hij diverse projecten opzette.
In 2005 ontving Massoud Djabani een Koninklijke Onderscheiding voor zijn activiteiten en inzet als bruggenbouwer voor de multiculturele samenleving.
Op basis van zijn eigen ervaringen als inburgeraar en het jarenlang begeleiden van vluchtelingen, ontwikkelt hij vanuit praktische kennis integratieprojecten die direct uitvoerbaar zijn. Één van zijn projecten, de Interculturele Seniorentour, is met groot succes in 2008 gestart en telt inmiddels (in 2010) 190 enthousiaste deelnemers uit 23 verschillende culturen.
Na jarenlange vrijwillige inzet voor mens en maatschappij bundelde de schrijver in januari 2009 zijn kennis en energie in de vorm van een eigen intercultureel training- en advies centrum, ITAC, om dagelijks zijn inzichten als ervaringsdeskundige in de praktijk te kunnen uitvoeren. In diverse steden in Nederland versorgt hij lezingen, workshops en trainingen op het gebied van interculturele communicatie, integratie, traumaverwerking en preventie radicalisme/terrorisme.