Home     Terug naar Bandung - Femmy Fijten
Terug naar Bandung - Femmy Fijten

Terug naar Bandung - Femmy Fijten


"Terug naar Bandung, een veteraan verliefd", gaat over oorlog, over bloedige strijd, over verlies en

"Terug naar Bandung, een veteraan verliefd", gaat over oorlog, over bloedige strijd, over verlies en over vriendschap, maar het is bovenal een liefdesverhaal.

Schrijver: Femmy Fijten
Vormgeving: Léon Mommersteeg

Uitgeverij: Nieuwe Druk
Tweede licht herziene  druk februari 2014
Paperback
Aantal pagina's: 270
Formaat: 14,7 x 20,9 cm
Genre: roman / Indonesië
ISBN: 978-94-91409-12-7


19.95

€ 5.00

Voorraad: 2
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: ND0030

Terug naar Bandung - Femmy Fijten


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 


Met voorwoord van Maarten 't Hart

"Terug naar Bandung, een veteraan verliefd", gaat over oorlog, over bloedige strijd, over verlies en over vriendschap, maar het is bovenal een liefdesverhaal, gebaseerd op de ware geschiedenis van een zeventienjarige jongen die naar Indonesië ging en tegen beter weten in een Indisch meisje koos.

De hoofdpersoon, Leo, vocht er als soldaat en bij de MP. Later werd hij opzichter van een theeplantage. Zestig jaar na dato gaat hij met zijn kleindochter, Jill, terug naar zijn verleden in de Oost. Naar de plaatsen waar hij gestreden heeft, waar hij heeft liefgehad en waar vandaan hij moest vluchten: hij vertelt haar alles.

Terug naar Bandung is een meeslepende ‘roadmovie’ met in de hoofdrollen een oude man en een jonge vrouw, onder leiding van een weerbarstige gids en een pientere chauffeur. En uiteindelijk is het de liefde die overwint ...

Maarten ’t Hart over Terug naar Bandung: Zeer boeiend en informatief; goed in elkaar gezet. Het feit dat Jill een onschuldig meisje is, maakt dat al wat haar grootvader vertelt gefilterd wordt door lieflijkheid en dat is wel nodig, gelet op de verschrikkingen.

Radio Tokeh over Terug naar Bandung: "Vandaag heb ik het boek van Femmy Fijten: "Terug naar Bandoeng" uitgelezen. Het verhaal is waar gebeurd,de namen zijn veranderd. De hoofdpersoon gaat na jááren terug naar Bandoeng, zijn kleindochter reist met hem mee.Hij was ooit als militair in Indië gelegerd.Bij het bezoeken van de plaatsen van weleer,vertelt hij zijn kleindochter wat er in de Bersiap periode en de tijd daarna is gebeurd.Het boek is echt een aanradertje.Mevrouw Femmy Fijten komt a.s.zondag in ons programma over haar boek vertellen.Jullie begrijpen dat ik daar erg trots op ben!"

Over Femmy Fijten

Studeerde biologie in leiden.Ze woont in Arnhem en schrijft romans en verhalen. Haar eerste twee romans Zwijgen als het graf en De strijd tegen het koekoeksjong zijn thrillers.In de verhalenbundel Niets is wat het lijkt staat haar verhaal 'Maxima cum laude'.
In 2012 verscheen bij Nieuwe Druk Terug naar Bandoeng over een Indië veteraan die terug gaat naar Indonesië.

Over Léon Mommersteeg

Léon Mommersteeg is sinds 1984 werkzaam als freelance ontwerper. Regelmatig doet hij projecten samen met specialisten uit andere disciplines.

Léon doet veel met Netsuke, een oude Japanse traditie. Wereldwijd slechts een klein aantal kunstenaars en ambachtslieden houden zich noch bezig met het snijden ervan.
Netsukes zijn kleine kunstwerkjes die in vroeger tijden dienden om het koord van een tabakszak, een schrijfdoos enz. aan de gordel of riem te bevestigen. Léon maakt nog Netsuke's omdat het formaat, de detailering, de prachtige materialen en het meditatieve van het heel precies en nauwkeurig werken hem op het lijf geschreven is.