Home     Treiterkoppen, Smartphones en Poolparty's - Carolien Kruijs
Treiterkoppen, Smartphones en Poolparty's - Carolien Kruijs

Treiterkoppen, Smartphones en Poolparty's - Carolien Kruijs


Een boek waarin pesten centraal staat, maar ook gaat over armoede en kinderen met twee moeders.

Een boek waarin pesten centraal staat, maar ook gaat over armoede en kinderen met twee moeders.

Schrijver: Carolien Kruijs
Illustratie cover: Anet van de Vorst
Foto Carolien: Mariska van Ree
Vormgeving: Jo-Ann Snel

Uitgeverij: Boekenbent
Paperback
Eerste druk juli 2014
Leeftijdindicatie: 10 -14 jaar
Aantal pagina's: 200
Formaat: 15 x 23 cm
Genre: verhalen / kinderen / jeugd
ISBN:  9789462036208


14.95

€ 5.00

Voorraad: 4
Levertijd 1-2 werkdagen


Artikelcode: BB001

Treiterkoppen, Smartphones en Poolparty's - Carolien Kruijs


  • Productinformatie
  • Ook leverbaar

 

 


'Treiterkoppen, smartphones en poolparty's is een leuk boek voor tieners en leerkrachten over pesten en gepest worden, over armoede en over kinderen met twee moeders. Geschreven door basisschool leerkracht Carolien Kruijs.

Jeroen (groep 8) heeft het niet gemakkelijk op school. Hij komt uit een arm gezin en wordt gepest door Cesar en Alex. Carmen wil graag ouder lijken dan ze is en zoekt op internet naar verkering. Als ze haar internetdate Vincent voor het eerst ontmoet, blijkt hij anders te zijn dan ze dacht.
Terwijl Denise slachtoffer wordt van internetpesten, raakt Cesar bijna gameverslaafd. Jeroen wordt van de verdrinkingsdood gered door Cesars vader, die hem een bijzonder aanbod doet. Een aanbod met grote gevolgen voor Jeroen en zijn moeder.
Als het gemeentezwembad gesloten dreigt te worden, slaan de kinderen de handen ineen. Ze bedenken een flashmob om handtekeningen te verzamelen, zodat het zwembad open kan blijven. Verder gaat de klas nog op kamp en is er natuurlijk de eindmusical, waarbij twee kinderen hun rol wel erg serieus nemen als ze elkaar moeten zoenen op het toneel. Gelukkig komt aan het eind alles weer goed!

Over Carolien Kruijs
Carolien Kruijs werkt als leerkracht van groep 7 op een basisschool. Daarnaast geeft ze faalangstreductietrainingen. Treiterkoppen, smartphones en poolparty’s is haar tweede boek dat over pesten gaat. Het eerste boek Treiterkoppen, achtbanen en cupcakes verscheen in september 2013.
Zij is mede-oprichtster van Schiedams LEF, een organisatie met als doel om (seksuele) diversiteit blijvend onder de aandacht te brengen vanaf de basisschool. Dat doen ze door middel van o.a. lessen op scholen, ontmoetingsplekken voor lhbt'ers en een jaarlijkse LEF-dag.